Запитання-відповіді: електронний кабінет та НМТ/ЗНО

Електронний кабінет треба реєструвати до чи після складання НМТ?
✅️Ви можете зареєструвати кабінет як до складання НМТ, так і після. Обов’язкової вимоги щодо цього не існує – кожен вступник може обирати, як йому зручно.
➡️Де мені взяти дані сертифіката НМТ, якщо я отримав тільки SMS-повідомлення від УЦОЯО?
✅️Дані в повідомленні від УЦОЯО – це і є номер та PIN-код вашого сертифіката НМТ. Рік видачі – 2022. Будь ласка, не плутайте сертифікат та результат тесту. Дані сертифіката кожен учасник НМТ отримує ДО тестування. Вони й зазначаються під час реєстрації кабінету. Результати НМТ встановлюються після тестування й відображаються вже в кабінеті.
➡️Що робити, якщо я маю сертифікат НМТ (ЗНО), зазначаю його дані під час реєстрації кабінету, але система пише, що такий сертифікат не знайдено (помилка П.1.1.)?
✅️Перевірте, чи правильно вказано номер, PIN-код та рік видачі сертифіката НМТ або ЗНО.
Якщо ви впевнені в коректності даних, то надішліть на скриньку vstup@inforesurs.gov.ua лист з темою «Помилка при реєстрації П1.1».
До нього додайте:
➕️сканкопію (фото) сертифіката ЗНО (з номером, піном, роком видачі);
➕️для сертифікатів НМТ – скрін повідомлення УЦОЯО;
➕️скріншот з помилкою.
➡️Якщо я маю сертифікат ЗНО минулого року, але цього року також проходжу НМТ, на який сертифікат мені реєструвати електронний кабінет?
✅️Вам потрібно реєструвати кабінет на один, будь-який з цих сертифікатів, а інший ви зможете додати в кабінеті. Для цього після реєстрації кабінету треба обрати блок «Сертифікат НМТ (ЗНО)» і зазначити там номер, PIN-код та рік видачі відповідного сертифіката. Результати ЗНО 2019-2021 років одразу відображатимуться в кабінеті, а результат НМТ автоматично оновиться після складання вами тесту.
➡️Що робити, якщо інший сертифікат не додається в кабінеті?
✅️Надішліть на електронну пошту vstup@inforesurs.gov.ua фото або сканкопії документа про освіту, документа, що посвідчує особу, сертифіката ЗНО, який не додається. У разі зміни ПІБ – копію документа про зміну ПІБ.
➡️Якщо я помилково вибрав, що в мене є сертифікат НМТ, хоча в мене зараз його немає, і зареєструвався, що тоді мені робити?
✅️Якщо під час реєстрації електронного кабінету ви НЕ ВСТАНОВЛЮВАЛИ позначку «Не маю сертифікатів НМТ (ЗНО)», то не змогли б зареєструвати кабінет без сертифіката, оскільки без встановлення такої позначки поля «Номер», «PIN-код», «Рік» обов’язкові для заповнення.
Зареєструвати електронний кабінет без сертифіката НМТ (ЗНО) можна тільки у разі встановлення позначки «Не маю сертифікатів НМТ (ЗНО)». Тоді поля «Номер», «PIN-код» та «Рік» стають неактивними.
➡️Чи можна зареєструвати електронний кабінет вступника з використанням логіна та пароля до кабінету УЦОЯО, замість параметрів сертифіката НМТ?
✅️Ні, реєстрація електронного кабінету можлива тільки за даними сертифіката НМТ або ЗНО. Жодні інші параметри від інших систем для реєстрації електронного кабінету вступника не використовуються.
➡️Цього року в школі отримала сертифікат ЗНО – це і є сертифікат НМТ? Чи сертифікат НМТ я отримаю після тестування?
✅️Так, це і є сертифікат НМТ, іншого не буде.
➡️Якщо я зазначила дані сертифіката НМТ під час реєстрації кабінету, то після складання НМТ результати автоматично оновляться?
✅️Так, коли ви пройдете тест, УЦОЯО офіційно встановить ваші результати та завантажить їх до ЄДЕБО. Відтак результати НМТ автоматично відобразяться у вашому кабінеті.
➡️Якщо я хочу подати заяву на конкурсну пропозицію, де треба результати НМТ, чи можу я це зробити до складання тесту?
✅️Ні, для подання заяв на конкурсні пропозиції, в яких потрібні результати НМТ, потрібно дочекатися офіційних результатів тестування. Після того, як результат НМТ відобразиться у вашому кабінеті, ви зможете подавати відповідні заяви.
➡️Чи зможу я комбінувати результати НМТ та ЗНО під час подання заяв?
✅️Вступати можна тільки або за результатами НМТ, або за результатами ЗНО (2019-2021 рр).
Єдиний варіант комбінування – замість результата НМТ з певного предмета використати результат ЗНО, але якщо різниця між цими результатами не перевищує 15 балів з предметів НМТ: українська мова (українська мова і література), математика або історія України.
‼️Нагадуємо, що раніше ми вже відповідали на поширені запитання щодо реєстрації кабінету без сертифіката НМТ (ЗНО): https://vstup.edbo.gov.ua/qa2